donderdag 31 maart 2016

DISTANT FAMILY, CLOSE AT HEART

Vanuit het oosten klinkt steeds luider een rommelend geluid. Of beter gezegd, het is een aanzwellend gemor van het thuisfront over het uitblijven van regelmatige berichtgeving over onze belevenissen in de USA. Na 3 weken is de oogst inderdaad mager en het lijkt daardoor alsof "theYopermobile" maar met horten en stoten op gang komt. 

Eigenlijk is niets minder waar, want in de oorspronkelijke planning van onze reis was veel tijd ingeruimd voor het aanhalen van de familiebanden in dit grote land en daarin zijn we volop geslaagd. Met stops in Brookings en New Bend in Oregon en in Sacramento, California, zit een groot deel van het opzoeken van familie erop. Intussen hebben we daarvoor al ruim 1.500 km afgelegd, want je gaat hier nu eenmaal niet een blokje om. De volgende halte is nu Carmel aan de kust van California en vervolgens Ventura bij Los Angeles en dan is al het achterstallige onderhoud van de contacten met broer, zus, neven en nicht met hun partners en kinderen bijgewerkt en volledig opgefrist. 

De weken daarop gaat het echte trekken pas beginnen en dan is het nog maar begin april. Het traject wat we dan gaan afleggen, zal hopelijk voldoende stof opleveren om de achterstand in stukjes over onze belevenissen in te lopen. Intussen zijn de problemen met mijn laptop ook opgelost en alleen al mijn ervaringen met een Apple Store in de hogere regionen zijn het waard hierover een stukje te schrijven. Dat dus binnenkort!