zaterdag 30 oktober 2010

TROPICAL DREAMS & STORMY WEATHER

Het contrast kon bijna niet groter zijn. Vertrek uit Orlando Florida bij 38 graden en aankomst op Schiphol bij amper 10 graden.

Hoog boven de wolken die de aarde als een watten deken bedekten, leek er nog geen vuiltje aan de lucht. De staalblauwe hemel was niet anders dan op alle voorgaande dagen van ons verblijf in Florida. Warme zonnestralen verdreven de nachtelijke duisternis ver voordat Amsterdam in zicht kwam. Maar dalend door een steeds grijzer wordende wolkenmassa kondigde de werkelijkheid zich aan: Goodbye Sunshine State, hello land of stormy weather!

Onze terugreis via Atlanta had nogal wat voeten in aarde. Over de buurstaat Georgia woedde die middag een flinke orkaan met zware regenval, waardoor veel vluchten waren uitgevallen. Onze vlucht uit Orlando bleek ook uitgesteld, waardoor we zeker onze verbinding in Atlanta met het toestel naar Amsterdam zouden gaan missen. Gelukkig waren we vroegtijdig op het vliegveld. Na ruim 2 uur in de rij wachten, bleek dat we nog net op tijd op een andere vlucht konden worden geboekt. Tien minuten later en de grote blauwe KLM vogel zou gevlogen zijn zonder ons. Eind goed, al goed, zij het dat door de omzettingen onze koffer was achtergebleven. Inmiddels is dat vlekje binnen 48 uur na onze aankomst ook netjes weggewerkt.

Met de nieuwe bevestiging dat reizen in Amerika ons altijd blijft trekken, gaan we de winter in met de hoop dat we binnen niet al te lange tijd opnieuw de oversteek kunnen maken.

Op de afbeelding hiernaast is globaal te zien welke (4) routes wij vanaf 2008 hebben afgelegd. De eerste reis van 3 maanden in 2008 door Arizona, Nevada, California en Oregon maakten we per SUV en caravan. We hebben toen circa 10.000 kms. gereden.

In 2009 trokken we in een periode van 9 dagen met een motorhome door Arizona en nog eens 5 dagen met een auto. Afgelegde afstand: 2.500 kms. Later in dat jaar trokken we weer 3 weken met een motorhome door het zuid-westen van Amerika. Die keer gleden vlotjes 3.500 kms. onder ons door.

In het voorjaar van 2010 verkenden we per huurauto een deel van Texas. In 16 dagen regen we ruim 2.000 kms. aaneen. De zojuist gereden rit van 16 dagen per huurauto door Florida eindigde met 2.500 kms. op de odometer. Alles bij elkaar opgeteld hebben we in deze 3 jaar ruim 20.000 kms. afgelegd. Een kippeneindje in dit onmetelijke grote land. Voor ons gevoel is dit nog maar de warming up, want er is nog zoveel te zien.

Nu gaat helaas de Yopermobile voor onbepaalde tijd op stal en zal er op deze blog voorlopig rust heersen.
Toch hopen wij van harte dat we binnenkort kunnen beginnen aan de volgende episode. Vanzelfsprekend zullen we die ook weer gaan vastleggen. Dus tot ziens, in dit theater!