dinsdag 8 januari 2008

COUNTDOWN, READY TO ROLL!

Tussen ons eerste bericht over onze reisplannen en deze update zijn bijna 2 maanden verstreken. 
Was er intussen dan niets te melden? Wis en waarachtig wel. Rond de Sprengertjes is het immers nooit een saaie boel en dus kan om de hoek van elke dag wel een verrassing schuilen. En jawel, dat gebeurde volop. 

Het onverwachte heeft zo z'n charmes. Maar een helder hoofd en nuchter reageren op wijzigende plannen zorgen dat je geestelijk lenig blijft en dat hier en daar makkelijk van koers kan worden veranderd. Een must om zorgenvrij te kunnen genieten.

De meest relevante wijziging bij onze plannenmakerij was van niet onaanzienlijk belang. De keuze van 'the wheels'. Tot twee weken geleden leek ons vervoersmiddel een truck met camper te worden, maar kijk wat het uiteindelijk gaat worden...... Een prachtige combinatie bestaande uit een krachtige SUV, de Toyota van mijn broer, en een compacte caravan met meer comfort dan oorspronkelijk bedoeld. Jawel, mijn zorgzame broer Wim is er druk mee geweest. Kennelijk onder het motto van 'nothing but the best for my bro & gal', heeft hij er een heus project van gemaakt om ons - voorzien van alle gemakken - veilig op weg te sturen. Het zal toch niet zo zijn dat hij betwijfelt of z'n ouwe broer het allemaal nog wel aankan.......??

Hoe dan ook, we zijn op weg in het nieuwe jaar en bijna op weg naar Phoenix, Arizona. Countdown is begonnen en liftoff is 1 week na vandaag (donderdag 17 januari). De tocht door het westen van de US maken Ine en ik saampjes, de reis door 2008 maken we met z'n allen. Wij wensen jullie allemaal een jaar toe waar je straks tevreden op terug kunt kijken. Skol!

Het maken van een weblog vraagt om een zekere dicipline. We zullen veel nieuwe indrukken opdoen en het is de kunst om die in grote lijnen leesbaar te beschrijven. We zullen proberen met regelmaat, kort en bondig maar knisperend verslag te doen en hopen dat jullie zo af en toe ons op afstand zullen volgen. Tussen de bedrijven door zullen wij ons zeker ook blijven bewegen in het gewone e-mailverkeer. Dus wie ons op z'n tijd een mailtje wil sturen, krijgt zeker en vast antwoord. Er bestaat ook een mogelijkheid om direct via de weblog te reageren, maar voor wie dat te omslachtig vindt, hebben wij een goed advies:........lekker niet doen! Je zult maar een cyberbreukje oplopen......

Binnenkort: signaal uit America, the beautiful.........., in dit theater. Voor nu, over en uit.