maandag 19 mei 2008

THE END OF THE TRAIL

Eureka, we did it! We zijn terug in Sedona, Arizona. De plaats waar onze trektocht door het westen en zuid-westen van Amerika 66 dagen geleden begon. Wie ons via de weblog een beetje heeft gevolgd, kan zelf concluderen dat de tocht van de Yopermobile in alle opzichten geslaagd is. Terugzien van bekende en geliefde plekjes en de ontdekking van nieuwe streken van dit onafzienbare land is een prima mix gebleken. Het was het feest der herkenning, vermengd met het intense gevoel van verrijking. Een goede vriend schreef ons: 'Reizen door deze prachtige wereld is ook altijd een beetje een reis in je eigen geest en in die van elkaar'. Hoe treffend!

In totaal heeft theYopermobile ruim 10.000 km. afgelegd over the highways en byways van Arizona, California, Oregon en Nevada. De reis heeft een oogst van meer dan 900 foto's opgeleverd en deze weblog is voor ons, naast andere aanvullende aantekeningen van onschatbare waarde. Terug in Garderen gaan we nog eens dunnetjes nagenieten van onze tocht die wellicht nog wel eens een vervolg krijgt. You never know!


Thanks!
In het eerste artikel van deze weblog: 'American Trails' schreef ik al dat deze reis mogelijk is gemaakt door mijn broer Wim, die in Sedona werkzaam is. Hij heeft 'the wheels': zijn traveltrailer en zijn auto aan ons beschikbaar gesteld. Niet voor een paar dagen, maar drie maanden lang! Een uitermate gul gebaar!

Met de trouwe diensten van de trailer en de auto, ofwel Calimero en Toyo 'el Gigante' nog vers in ons geheugen, willen wij je dit zeggen: Willem, it has been an unsurpassed experience! Ongeacht de vraag of Ine en ik in de toekomst op de een of andere manier een vervolg kunnen geven aan onze reislust, dit staat vast: Deze fantastische reis, inclusief ons verblijf bij jou thuis in Sedona, zal ons nog heel lang bijblijven.

En mocht onverhoopt dit onze laatste grote reis in de USA zijn geweest, dan past ons slechts grote dankbaarheid dat wij nog zoveel moois van ons favoriete land hebben mogen ontdekken.

Bro', mede namens Ine, thanks a million for your act of love!