donderdag 7 januari 2016

GETTING READY TO ROLL AGAIN!

De tickets zijn besteld, de stoelen gereserveerd en het aftellen is begonnen. Voor ons staat het voorjaar in het teken van Amerika. We zullen weer in vervoering raken door de schitterende tochten die wij gaan maken met een prachtig span, bestaande uit een krachtige Ford Pickup Truck en een comfortabele Airstream Travel Trailer. 

Dit span is ons spontaan en met een royaal gebaar beschikbaar gesteld door mijn zusje en haar man die in Oregon wonen. 
Een feestelijke verrassing waarvan we nog steeds moeten bekomen.

Het rollend materieel staat hiernaast afgebeeld op een kaart die wij van vrienden ontvingen na onze eerste aankondiging in kleine kring. Zij zijn zelf enthousiaste Amerika-gangers en voelden direct aan wat er in ons omgaat, nu wij na drie jaar lijdzaam afwachten de draad weer kunnen opnemen en koers zetten naar het reisland bij uitstek, de USA. 

De voorbereidingen zijn in volle gang, maar 'easy does it, so one step at a time'. Voorlopig blijft het even bij deze aankondiging.
Wordt vervolgd!
Voorlopige route van theYopermobile in de USA 2016

De oplettende lezer die de voorgaande reizen op de blog heeft gevolgd, zal bij het bekijken van de nieuwe voorlopige route kunnen vaststellen dat een aantal gebieden al eerder is bezocht. Jawel, maar met voorbedachte rade komt er een 'encore'. De west/zuid-west kant van de USA heeft de aantrekkingskracht van een magneet. De zee, de lange, immer veranderende kustlijn, bergketens, meren en rivieren, uitgestrekte bossen en de woestijn in haar verraderlijke schoonheid, steeds kom je ogen tekort. Zeker, we zullen dus weer bekende streken doorkruisen, maar op een lang traject zoals dit, zullen we ons vooral laten verrassen door het onbekende en liefst zo puur mogelijke landschap.