zondag 5 februari 2012

BE HERE NOW

Bij Pleasant Lake. Arizona 
Deze site is al lange tijd in diepe rust. Tijd dus om de boel weer wat op te rakelen. 

Sinds het ontstaan van onze weblog vier jaar geleden hebben we 7 keer door dit schitterende land getoerd, afwisselend met een trailer (caravan), camper, sedan en zelfs per trein.

Daarbij zijn we door negen staten getrokken. Deze keer is het dus nummertje 8 van de strippenkaart en zijn we inmiddels in Arizona aangeland.

Vanuit Phoenix trekken we dit keer in een wat rustiger tempo door deze woestijnstaat. Zoals de kop van dit stukje al aangeeft hebben we maar een grote wens: bewust genieten van de vrijheid en ruimte om ons heen, van de natuur in al haar schoonheid, de stilte en het prachtige weer.
Dat betekent minder kilometers vreten vanaf dag 1 zoals gewoonlijk, maar meer de luwte zoeken.
Kort en krachtig in het Engels, 'Be here now': live it, enjoy it, right here, right now!
De situatie krijgt een extra dimensie door het besef dat in Holland extreem lage temperaturen worden gemeten. Lucky us!

Bijna een week geleden verlieten we ons lage en nu oh zo koude land en kwamen na een lange vliegreis aan in Phoenix AZ. De reis naar Houston TX duurde 11 uur, overstaptijd 3uur en de daarop volgende vlucht naar Phoenix nog eens 3 uur. Al met al legden we na 22 uur onze moede koppies op een comfortabel hotelbed te ruste.

Tussen water en cactussen
De volgende dag pikten we onze motorhome op, deden onze eerste boodschappen en zochten een campground dichtbij om op tijd wat slaap bij te tanken. We zijn tenslotte weliswaar kras maar niet piep.

Deze hele week hebben we domicilie gekozen aan het water en dus is er niet veel te vertellen over belevenissen op en langs de weg. Dit doet meteen bij mij de vraag rijzen of het de moeite en tijd loont om nog langer stukjes toe te voegen aan deze blog. Na enig aandringen van Ine heb ik toch maar besloten om zo af en toe wat te schrijven.

Zodra de relatieve passiviteit van ongecompliceerd genieten plaats maakt voor enige actie, zal ik zeker niet schromen om over spannende belevenissen te rapporteren.